Malta Başbakanı Abela’dan Türk vatandaşının hayatını kaybettiği olaya dair açıklama Açıklaması

Malta Başbakanı Robert Abela, 30 yaşındaki Türk vatandaşı Pelin Otu Kaya’nın hayatını kaybettiği olayın arkası sıra mahkemeleri, kurallara uymayanlara alın “dinç bire bir idea” vermeye çağırdı.

Malta basınında meydan düzlük haberlere bakarak, partisinin Zejtun kentinde düzenlediği etkinliğe katılan Başvekil ve İşçi Partisi (PL) lideri Abela, burada yaptığı konuşmada, dekoratör Kaya’nın 18 Eş’ta yaşamını yitirdiği olaya değindi.

Abela, olaya dair adli süreci yürüten mahkemelerin “işlek ayrımsız mütalaa vermesi” gerektiğini belirterek, “Ülkedeki pek haddinden fazla kişi üzere ben bile bu olay karşısında alışılmamış oldum ve öfkelendim. Mahkemelerin davanın temas aşamasında azimli ve anif olmalarını bekliyorum. Kurbanlar ve aileleri üzere müstelzim adalet sağlansın.” dedi.

Başbakan Abela, toplumda kurallara uymayanların “sert sonuçlarla” yüzleşmesi gerektiğini belirtti.

Abela, ayrıca olayın faili Jeremie Camilleri’ye hızlıca engelleme fail düzenlilik güçlerine birlikte teşekkürname ederek, ülkedeki herkesin hayat ve atılganlık süresince dirilik hakkı olduğunu dile getirdi.

Bu arada, Pelin Otu Kaya’yı arabayla kahir ve bile bile vurmak suçlamasıyla mevkuf yargılanmasına karar sunulan Fransa-Malta vatandaşı 33 yaşındaki Jeremie Camilleri, 30 Ev’ta ikinci duruşmasına çıkarılacak.

Pelin Kaya’nın hayatını kaybettiği fenomen

Malta’nın Gzira kentinde Testeferrata Caddesi’nde 18 Aile Çarşamba gecesi saat 01.00 sularında, Jeremie Camilleri’nin kullandığı yağız açacak, geçmiş benzen istasyonuna beis vermiş, arkası sıra yakındaki fast-food restoranına dalarak burada arkadaşlarıyla tevellüt gününü kutlayan 30 yaşındaki Acı Pelin Kaya’ya çarpmıştı.

Görgü tanıkları, komütatör sürücüsünün, Kaya’ya antrparantez taş attığını ve muavenet etmek isteyenlere de engel olduğunu aktarmıştı.

Malta polisi, agresif tavırlar sergileyen vesile sürücüsü Camilleri’yi elektro alışılmamış tabancasının sayesinde gözaltına almıştı.

Camilleri, 19 Ev’ta çıkarıldığı mahkemede, bile bile öldürmeden tutuklu yargılanmak için cezaevine gönderilmişti.

Acı Pelin Kaya’nın cenazesi ise 21 Ocak’ta Malta’dan Türkiye’ye gönderilmiş ve zaman İstanbul’da toprağa verilmişti.

Share: