Ardahan ve Kars’tan sarsıntı bölgelerine yardımlar sürüyor

“Asrın felaketi” yerine nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Ardahan ve Kars’tan hazırlanan müzaheret malzemeleri, afetten etkilenen illere gönderilmeye bitmeme ediliyor.

Ardahan’birlikte İnönü Mahallesi’nde Kazım Karabekir Spor Salonu’ndaki AFAD eş güdüm merkezinde yardımların toplanma işlemi sürüyor.

Buradaki yardımlar, tasnif edilip paketlendikten sonraları tırlarla sarsıntı bölgesine gönderiliyor.

Ailelerin gönderdiği yardımlar ortada çocukların duygularını dile getirdiği gâh notlar bile yer alıyor.

İl Milli Eğitim Müdürü Erhan Bulut, AA muhabirine, çocukların çokça içten duygularını notlara yansıttığını belirterek, “Çocuklarımızdan çokça sayıda ve değişik yardımlar geliyor. Yardımları yaparken, tıpkısı zamanda duygularını bile kaleme döküyorlar. O bölgedeki kardeşleriyle paylaşıyorlar. Bu şekilde acılarını hafifletmeye çalışıyorlar.” dedi.

Kars

Kars’ın Sarıkamış ilçesinde ise Süfli Sanayi Sitesi’nde soba üretimi işleyen esnaf, deprem bölgesine yetişmek üzere imalatlarını sürdürüyor.

Soba ustası Mehabetli Yıldız, yararlı yarmak için vatandaşların taleplerini yerine getirdiklerini söyledi.

Odun ve kömür yakılabilen sobaların üretimi için çetin himmet yaptıklarını anlatım eden Kader, “Hareket gününden itibaren geceleri birlikte emek yapıyoruz. Iyilikçi vatandaşlar vasıtasıyla bir nice bağış yapıldı. Tığ birlikte oradaki insanlar ısınsın diye niteleyerek gece gündüz çalışıyoruz.” dedi.

Ayrıca Sarıkamış Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı ekipler da Hamamlı bölgesinde yakacak odun hazırlayıp çuvallara doldurarak yer sarsıntısı bölgesine gönderdi.

Share: