Manisalı üreticilere arıcılık eğitimleri bitmeme ediyor

Manisa’da çam balı üretiminin arttırılması amacıyla Manisa Ekincilik ve Orman Müdürlüğü ile Şehzadeler Halk Terbiye Merkezi işbirliğinde üreticilere yönelik kurslar düzenleniyor.

Manisa İl Ekincilik ve Orman Müdürlüğü ile Şehzadeler İlçe Halk Yetişek Merkezi Müdürlüğü vasıtasıyla arıcılığın geliştirilmesi ve çam balı üretiminin arttırılmasına yönelik kurslar açılmaya bitmeme ediliyor. Manisa İl Ekincilik ve Orman Müdürü Mukavim Öztürk, beraberinde Şehzadeler Halk Eğitimi Merkezi Müdürü İlyas Kayaokay, Müdür Yardımcısı Meral Çetinkaya, Efsanevi Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Bölüm Müdürü Uca Gök ile gerçekleşen Arıcılık eğitimi kayran kursiyerleri musahabe etti.

Eğitimi veren İl Müdürlüğü arıcılık ünite sorumluları Mehmet Emniyetli Önal ve Fahri Öztürk’ten bilgi alan Öztürk, burada yaptığı konuşmasında Manisa’nın bal üretimi üstüne mutluluk genelinde eğin sıralarda kayran aldığını vurguladı. Arıcılığın tozlaşmada hayat için büyük benzeri aktif olduğunu vurgulayarak iklim genelinde kestirmece 75 bin kapçık varlığı olduğunu söyleyen Manisa Ekincilik ve Orman Müdürü Zorlu Öztürk, “Kapçık varlığımız bakımından ülke genelinde 40. Sıralarda meydan alırken bal üretiminde yaklaşık 500 ton çam balı üretimi ile Manisa namına 8. Tam düzlük alıyoruz. Zımnında Manisa’da çam balı üretimi cesim, bile ihracata müteveccih bir eser. Arıcılığın gelişmesi üzere da bu tür eğitimler ve arıcılığa kullanılmamış isimleri haydi birlikte bizim için haddinden fazla mefret. Tığ beceri teşkilatız, sahadaki durumu beceri bilgilerle bu eğitimleri sunu dolgunca şekilde vermeye çalışıyoruz. Bu canlıyı ferah tanımamız gerekiyor, zira bal üretiminde mahsul ve nitelik çok yüce. Bunun amacıyla birlikte eğitim bilimi çokça balaban ehemmiyet bildirme ediyor” dedi.

Arı üreticilerine yönelik eğitimlerin direktörlük binasında akşam verildiğini kaydeden Öztürk, “Şehzadeler İlçe El Terbiye Merkezi Müdürlüğü işbirliğinde yapılan gece eğitimleri ile incelmemiş zaman değerlendiriliyor, herkesin mahdut iştiraki sağlanmaktadır. Yetişek ile ilişkin fariza El Yetişek Merkezlerine düşüyor, kendilerine eğitimde gösterdikleri kolaylıklar ve anlayışlar dolaysıyla teşekkürname ediyoruz” diye niteleyerek konuştu.

Şehzadeler Halk Eğitimi Merkezi Başöğretmen İlyas Kayaokay, konuşmasında İl Ekincilik ve Orman Müdürlüğü ile yapılan işbirliği çerçevesinde faydalı ve domuzuna eğitimlerin verildiğini ve eğitimlerin devam edeceğini söyledi. – MANİSA

Share: