2022 FIFA Dünya Kupası

Stat: Aldatma Janoub

Hakemler: Facundo Tello, Ezequiel Brailovsky, Gabriel Chade (Arjantin)

İsviçre: Sommer, Widmer, Elvedi, Akanji, Rodriguez (Dk. 90 Eray Cömert), Freuler, Xhaka, Sow (Dk. 71 Frei), Vargas (Dk. 81 Rieder), Shaqiri (Dk. 71 Okafor), Embolo (Dk. 72 Seferovic)

Kamerun: Onana, Nkoulou, Fai, Castelletto, Tolo, Anguissa, Gouet, Hongla (Dk. 68 Ondoua), Ekambi (Dk. 74 Nkoudou), Mbeumo (Dk. 81 Ngamaleu), Choupo-Moting (Aboubakar)

Gol: Dk. 48 Embolo (İsviçre)

Zerrin kartlar: Dk. 36 Fai (Kamerun), Dk. 64 Elvedi, Dk. 83 Akanji (İsviçre)

2022 FIFA Dünya Kupası’nda İsviçre, G Grubu’ndaki evvel maçında Kamerun’u 1-0 yenmiş etti.

Şike Janoub Stadı’ndaki maçta İsviçre topa bundan sonra cemaat olma düşüncesiyle oyuna başladı. Kamerun ise çabuk ataklarla faal olan taraftı.

Afrika temsilcisi 10. dakikada Ekambi ve 14. dakikada Choupo-Moting ile haddinden fazla net iki fırsattan yararlanamadı.

İsviçre ikinci yarıya acul başladı. 48. dakikada salim kanatta topla mülaki Shaqiri’nin altı amerikan bar önüne yerden gönderdiği topa gereksiz pozisyondaki Embolo gelişine vurdu ve fileleri havalandırdı: 1-0.

İkinci yarıda maçta tarz çokça çok yükselmedi. İsviçre oyunun kontrolünü elinde tutarken, Kamerun’a muadele için çok kader tanımadı. İsviçre, Seferovic ile 90+5. dakikada net bire bir fırsatı kullanamadı.

Seferovic ve Nkoudou yedekler beyninde

Süper Öbek ekiplerinden Galatasaray’üstelik suret giyen Açgözlü Seferovic İsviçre’birlikte, Beşiktaş’ta oynayan Kevin Nkoudou ise Kamerun’üstelik yedekler arasında vadi aldı. Ayrımsız dönüş Beşiktaş forması giyen Vincent Abuoubakar de rezerv muntazır adlar arasında bulundu.

İsviçre’de Türk kökenli oyuncu Eray Ahi üstelik ilk 11’e giremedi.

Seferovic 72, Nkoudou ve Aboubakar 74, Eray Ahi da 90. dakikada oyuna karışma oldu.

Infantino’dan Roger Milla’ya onurluk

İsviçre ile Kamerun arasında oynanan maç öncesinde FIFA Başkanı Gianni Infantino, Dünya Kupalarının bildirme buğulanmış golcüsü unvanını sahip Kamerunlu Roger Milla’ya onurluk verdi.

Kamerun Ayak Topu Federasyonu Başkanı Samuel Eto’o ile alay malay maç öncesi sahaya çıkan 70 yaşındaki Milla, Infantino’nun elinden plaketini aldı.

Aldatma Janoub Stadı’ndaki karşılaşmayı 39 bin 89 taraftarın izlediği açıklandı.

Share: