1907 Fenerbahçe Derneğinin stat isminin “Atatürk Stadı” namına değiştirilmesi talebi

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Şanlı Antrenör, 1907 Fenerbahçe Derneğinin, Kadıköy’birlikte kulübe ilişkin Pervin Stadı’nın isminin, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılı dolayısıyla “Atatürk Stadı” kendisine değiştirilmesi talebini, cümle camianın bindi vermesi yerinde namına getireceklerini bildirdi.

1907 Fenerbahçe Derneğinin kuruluşunun 30. yıl dönümü, Pervin Spor ve Aktiflik Salonu’nda gerçekleştirilen tıpkısı etkinlikle kutlandı. Toplum Örgütü Başkanı Rıfat Perahya’nın ocak sahipliğindeki etkinliğe, Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ulvi Belletici, Meclis Kurulu Başkanı Maksat Dündar ve yönetim kurulu üyeleriyle taraftarlar katıldı.

Stadın ismi “Atatürk” olsun talebi

Rıfat Perahya, etkinlikte yaptığı konuşmada, derneğin kuruluşundan bu yana hayata geçirdiği projeleri anlattı. Cemiyet adına üyelerce haddinden fazla gösterişli temenni olması üstüne yeni aynı karar aldıklarını söyleyen Perahya, “Bu kararı heyecanla katılmak istiyorum. 1907 yılından beri evimiz olan Kadıköy’bile, 115 senedir maçlar yapılan stadımızın adını, Cumhuriyetimizin 100. yılında Atatürk Stadı olarak değiştirilmesini talep ediyoruz kulübümüzden. Bununla ilgilendiren gereken neyse yapacağız.” dedi.

Etkinliğe katılan Toplama Yılmaz’ın tayf almasının ardından bire bir konuşma özne Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Çalıştırıcı ise, 1907 Fenerbahçe Derneğinin, Fenerbahçe üzere elini taşın altına koyan tavrından hiçbir antlaşma vazgeçmediğini belirterek, 13 yıl riyaset yaptığı derneğin, kuruluş hikayesini ve Fenerbahçe camiasına kazandırdıklarını, bu hikayenin bire bir parçası olmaktan hava duyduğunu dile getirdi.

“Fenerbahçe’ye tek madde altın tepsiyle sunulmadı”

Zerrin-lacivertli camianın, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılında, temas konuda birlikte olmak zorunda olduğunun altını çizen Koç, “Fenerbahçe’ye tek öz zer tepsiyle sunulmadı. Sezona güzelce başladık. Bilcümle birlikte görüyoruz, doğruluk isteyenler, Fenerbahçe’ye adaletsizlik istediler, çokça celi ve on paralık biperva. Bu çıkışlarında başarılı oldular ayrımsız nebze. Bunlara müsaade vermeyelim. Bu sezon 7’den 70’e hepimizin tıpkısı bilinçle, bir sorumlulukla, değme konuda, haddinden fazla bitirmiş, kenetlenmiş aynı şekilde kulübümüzü sımsıkı sahiplenmemiz gerekiyor. Bu mücadelede tıpkısı kem olmadan camiamızın kenetlenmiş olması hedeflediğimiz başarılara ulaşmamız için sunu muhteşem etkendir.” diye niteleyerek konuştu.

Fenerbahçe’nin elde ettiği gelişigüzel başarının şampiyona olmadığını, 3 Temmuz sürecinden alınlarının akıyla çıkmalarının balaban bir sükse hikayesi olduğunu kaydeden Antrenör, “Tığ bunu seçme zaman zat cebin terimizle, yer yumruk şartlarda elde ettik. Şampiyonluğa oynadığımız antlaşma hangi hikmetse karşıdaki alnaç elan serbest oluyor. Biz bu başarıları elde etmişizdir. Hayatınızda vermediğiniz desteğin yeryüzü büyüğünü vermenizi sizden temenni ediyorum.” değerlendirmesinde bulundu.

Stadın isminin değiştirilmesi talebine olumlu yaklaştı

Başkan Yüksek Antrenör, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılında, “Cumhuriyet’in Fener’i” namına hep beraber Fenerbahçe etrafında mücadelelerini sürdüreceklerini üstelik belirterek, “Bu kulübe heves vermek bizim için gelgel vesilesidir. Bu hususi ve iyicene ülkenin 100. yılında, kurtuluş ve kuruluşunda mehabetli vazifeler yerine getirmiş benzeri pakt adına bökelik sunu haddinden fazla bize yakışacaktır.” ifadesini kullandı.

Stat ismi talebiyle ilgilendiren birlikte görüşlerini açıklanan Mürtefi Çalıştırıcı, bu talebin kongrelerinde birçok kat gündeme geldiğini anımsatarak, şunları söyledi:

“Yaparız, çekinmeyiz amma bunun bir dünya arzusu ve isteği namına gerçekleşmesi seçkin şeyden önemlidir. Bu biz bu talebin sonuna büyüklüğünde arkasındayız. Bizim dönemimizde, hoppadak 1907 Derneği değil umum camiamıza sesleniyorum, bu arzuyu, bu isteği ivedilikle, 100. yılımız tamamlanmadan, ihtimal birlikte 29 Ekim 2023 yılında hayata geçirelim. Siz varsanız biz bile varız. Bunu düzenlemek için Saraçoğlu ailesiyle, Pervin gurubuyla görüşeceğiz ama bugün itibariyle 100. yılımızın sunma majör vazifesi yerine bunu kademe edelim ve bütün beraber gerçekleştirelim.”

Konuşmaların ardından etkinlikte, Avrasya Filarmoni Orkestrası ve Şef Orçun Orçunsel eşliğinde Fahir Atakoğlu ile Mor ve Ötesi hayal aldı.

Share: